nordea

Nu har jag betalat min mobilräkning och det gick mycket smidigt med den här dosan här som Nordea har börjat med. Tidigare har man ju haft engångskoder som man anänder men nu ska det alltså vara den här. Och jag klarade det galant så det blir ingen påminnelse på den räkningen i alla fall. Dock tycker jag det var lättare med engångskoderna, det var liksom bara att ha med kortet (som är som ett vanligt VISA-kort) i plånboken och så fort det började ta slut fick man automatiskt hem ett nytt med mer koder.
image169



















bara för att jag inte har något annat att göra....

( ) blått | grönt (x)
( ) piercing i näsan | piercing i läppen (x)
(x) msn | skype ( )
( ) vit choklad | mörk choklad (x)
( ) Ica | Coops (x)
(x) surt | sött ( )
( ) lakrits | choklad (x)
(x) tuggummi | halstableter ( )
( ) kärlek | vänskap (x)
(x) frukost | lunch ( )
( ) majs | gurka (x)
( ) ladda upp en bild | kolla på folks bilder (x)
(x) linser | glasögon ( )
( ) småbarn | tanter (x)
( ) Stockholm | Göteborg (x)
( ) läppstift | läppglans (x)
( ) självmord | bilolycka (x)
( ) feber | ont i halsen (x)
( ) kallt | varmt (x)
( ) vatten | oboy (x)
( ) öl | saft (x)
( ) vinter | sommar (x)

kommentera mera!

En sak jag tycker är väldigt irriterande är när man kommenterar en blogg, och den man kommenterat till kommenterar tillbaka i SIN BLOGG! Varför kan den personen inte bara gå in i MIN blogg och kommentera tillbaka? Alltså nu händer inte det här mig direkt då det i princip bara är Sara som kommenterar men man ser ju i andras bloggar att det är ett jäkla kommenterande fram och tillbaka. Jaja, bara en parentes...


musik är bra för humöret

Visst är det lite så att man blir på bättre humör när man lyssnar på musik medans man jobbar?

Just nu lyssnar jag på Tomas Andersson Wij. Har ni lyssnat på hans musik? Jag vet att jag brukar vara ganska mycket efter med musik och tycker att WOW har ni hört detta? och så har precis ALLA hört de för "typ 3 år sen...."

MEN, jag vet att det inte är så många som lyssnar på Tomas.. Iaf tror jag att det är så. Det är mycket synd, för han måste vara ungefär Sveriges mest underskattade artist, faktiskt. Lyssna och hör själva. I onsdags spelade han på Katalin, men eftersom jag har ett jobb som kräver att jag går upp tidigare än vad jag vill så fick jag snällt åka hem efter träningen i stället för att lyssna på mannen. Som dessutom var väldigt bra enligt källor.

I alla fall, man blir på bättre humör av musik, det är väldigt sant. Och helgen är planerad med. Himla bra! Det blir middag + utgång med Bella, Natta och Johanna imorgon. Innan det är tanken att jag ska träna lite.. Sedan handla mat och fixa hos Johanna. Mysigt mysigt. Faktiskt så har jag verkligen verkligen inte varit något fan av BJ förr, men efter att nu ha varit där två helger i rad så har jag fattat tycke för stället och det är verkligen inte tokigt alls.. Hoppas det blir kul i morgon också!

tomas andersson wij

Hon tänker: jag har alltid väntat
Jag har alltid vart beredd
På en eldskrift över himlen
På en känsla starkare
Och det blev ett sätt att leva
Men jag har det rätt så bra
Utom söndag, måndag, tisdag
Och de röda dagarna

slut

image168

Igår dog jag en smula..

Storvreta åkte ur slutspelet och det är så JÄVLA ORÄTTVIST. Efter att ha slutat tvåa i serien så ska man inte åka ut i kvartsfinalen.. Sudden och straffar visade sig vara till Täbys fördel. Både i andra och nu i fjärde matchen. Storvreta hade fördel i slutet av sista perioden då de ledde med 5-3. Täby tog ut målvakten och fick in två snabba mål. Efter det blev det förlängning, men inget mål. När första straffomgången var klar stod det lika och den säkraste straffskytten av alla Mika Kohonen skulle få lägga sin förhoppningsvis sista straff i denna match. Han missar och 19-åringen Jämtdal kunde avgöra matchen och därmed ta Täby till semifinal, igen..

Kvartsfinal 3:5

MYCKET spännande kan man säga. Ikväll är det ju den tredje av femte kvartsfinalen.. 1-1 i matcher och man skulle även kunna säga att vi har lite fördel (hemmaplan), vilket behövs. Första matchen var under ALL kritik. Tydligen ska det ha blivit lite bättre de sista minutrarna som jag missade men ändå, illa. Senaste matchen verkar ha varit bättre. Men då den fick avgöras på straffar och Storvreta inte satte en enda så blir man MÖRKRÄDD. Javisst. Så ikväll hoppas vi på lite bättre underhållning.. Vore ju inte helt fel att få vinna denna och sedan vinna nästa, dock borta då. Lite semifinal har ju aldrig skadat.

Igår var Sara och jag till gymmet igen. Fick träffa en PT ;) Fia, mycket trevlig och duktig. Hon visade oss runt och vi fick varsitt träningsschema.. Lite seriösare än tidigare träning men det känns fortfarande väldigt bra! Så är de nån som vill börja träna på Womens Wellness (endast tjejer dock) så säg tlll.. Ni kan få träna en vecka helt gratis om ni säger till :)

påskplaner

I och med den här påsken som man skall fira så är det ju snart helg. I morgon vid den här tiden sitter jag INTE på jobbet, utan då är jag hemma. Mycket skönt! Planerna för resterande dagar av den här veckan är träning, där Sara och jag nu blivit medelmmar. Väldigt mysigt måste jag säga men dock rätt dyrt. Men det får de vara värt.. På fredag drar jag till Sara. Vi ska power walka, koka ägg och så blir det party på kvällen..  Kan de bli bättre?

  




image165                             





rörigt

Very much på jobbet nu. Omorganisation, varslingar och sådant. Det är otroligt rörigt och dessutom flyttar min chef till Kina i lite mer än ett halvår snart vilket gör att det hamnar MYCKET mer uppgifter hos mig. Men det här känns väldigt bra, med tanke på att jag blott är 19 år. Helt okej arbetslivserfarenhet, eller? Känns så. Dock är det ju väldigt oklart vad jag ska göra sen. Resa med Sara? Mycket lockande.. Men sen? Har börjat kika lite på KY-utbildningar. Bella skulle söka nån till hösten. Vore ju kul att haka på. Liksom att följas åt även nu, det skulle bli att vi hängt ihop sen förskolan då. Kul! Men jag jobbar ju i höst (förhoppningsvis) så det får bli plugg senare. Vet inte vad jag vill plugga heller så lika bra att vänta..

Även har jag och Sara börjat träna på Womens Wellness i Uppsala. MYCKET trevligt gym måste jag säga. Lite dyrt, 460 kr i månaden tror jag. Men företaget sponsrar en del.. Skönt!

Lilla sara

Nu tar ja en prommis.. Hej hej

helg

Jag har liksom inte riktigt tänkt på det ännu men det är FREDAG idag. Hur härligt är inte det?

Jag ska hem, städa mitt rum lite grann och sen göra ingenting alls.. Liksom äta lite gott och titta lite tv bara. Så skönt! Det börjar dessutom bli rätt lugnt på jobbet nu, några har gått hem tidigare Och här sitter jag och bloggar som att jag inte har något att göra på jobbet.

stockholm

Tänkte även lägga in lite bilder från min och Saras helg i Stockholm för några veckor sedan. Enjoy!

image157
Mycket trevlig Välkommen hit- grej!

  




image162
Observera den där flaggan. Vad är grejen? 

otacksam

Just nu känner jag mig väldigt otacksam. Jag har ett jobb som jag faktiskt gillar. Jag har arbetskompisar som jag trivs med och det finns faktiskt minst två good looking guys här på jobbet. Jag får en bra lön och jag kan lägga undan skapligt mycket av den till en framtida lägenhet, långresa eller kanske till studier. Ändå sitter jag här och tänker att "Fy fan vad tråkigt jag har här, jag skulle fan hellre ligga hemma i sängen och göra ingenting.." Så jävla otacksamt av mig. Jag tänker på de som kämpar med att hitta ett jobb. De skulle kanske vilja byta plats med mig?

Men sen tänker jag lite på dem som sitter hemma och inte ens orkar jobba. Som inte ens tar sig till arbetsförmedlingen. De som inte ens kikar lite på internet för att hitta ett "passande" jobb (som att det finns något passande för dem). De gör inte ett jävla skit för att få tag i ett jobb. De lever på bidrag. Det är riktigt patetiskt. Observera skillnaden mellan att vara LAT och SJUK.

När jag tänker på den kategori människor som bara sitter i sina fula hem hela dagarna så känns det rätt bra att kunna klaga lite på sitt jobb ibland. För innerst inne så gillar jag mitt jobb mycket. Jag är glad att ha ett jobb att gå till på dagarna. Så jag känner mig rätt nöjd nu. Så jag tar en karamell.

image156

slutspel

Igår så började slutspelet i Innebandy för Storvretas del. De mötte Täby i första kvartsfinalen. Ingen direkt höjdarmatch om man säger så. Täby spelade defensivt, vilket var deras taktik i denna match. Täby inledde matchen men i slutet av tredje stod det 2-2, då Hannes avgjorde! Himla bra enligt mig.

image155

Spinning, nation och seminarie

Jag blir aldrig den
Jag skulle vilja vara
Vill du ha mig ändå
Så får du mig, du får mig

Så jäkla kul det var att träna idag då! Elisabeth, Sara och jag.. Spinningen var mycket jobbig medans Coren var lugnare. Men Det känns väldigt skönt nu. Charlotte ska ut ikväll. Jag skulle också kunnat gå ut men nu blev de inte så. Kanske lika bra! Hehe, dåligt med pengar? JA! I morgon ska jag på seminarie på något hotell i Uppsala, kul!

gråa dagar skyndar aldrig på

Nu är det kryssningar, födelsedagsfester och hela baletten på gång. Mycket trevligt.

Idag är det grått. Grått är tråkigt. Sara och jag ska iväg och träna sen. Spinning och core. Hoppas man blir lite piggare efter det, tack.

middag för fyra

Igår var jag ut och åt med Sara, Elin och Julia. Mycket trevligt. Anledningen var att Elin i morgon åker tillbaka till Norge, så vi bestämde oss för en middag då vi inte kommer träffas på ett tag nu igen. Men egentligen borde man gå ut oftare och äta. För faktiskt så är det väl så att de flesta tillfällena man träffar sina vänner på, är när man är ute på helgerna. Kul, liksom. Nej, så skärpning alla, nu ska vi träffas i nyktert tillstånd med!!

allmän inbjudan

Eftersom det är kul att träffa nya människor och så, så tänkte jag passa på att skicka ut en liten allmän inbjudan här till alla som vill ta åt sig.

Runt 17.30 kommer jag tillsammans med ett sällskap att infinna mig på Terrassen i Uppsala för en liten middag. Den som vill kan ju bara slinka förbi och göra oss sällskap, vi är rätt öppna och trevliga så det ska nog gå bra.

Tack och hej

bara sara kommer på att skicka en sådan här sak

HANNA bussarna här utanför går ingenstans

Det är ingen som vill nånvart

Jag har åkt så många varv

Men det är alltid lika svart


HANNA är det tiden på året som skrämmer

Är vi trygga bakom väggarna här

Jag vill inte få in den här världen

Den är så tom och tyst och tvär

Och min tunna karaktär

Bara vrider och vänder sig

Jag vill va bättre man för dig

Ett smartare drag, en lösning

En lanterna på din gungande båt

Jag vet att jag sluter igen

Men det känns som det är mig dom vill åt

Jag vet, men det känns så än


HANNA det är ett timglas som bara rinner

Det finns inget att förstå

När himlen är blodröd och brinner

Är det natten som tränger sig på


Och jag drömmer så konstigt igen

HANNA håll mig hårt

För jag skakar av all denna meningslöshet

Jag förstår bara det som är vårt


Nu tänder dom gatubelysningen

Bussarna åker sitt varv

Jag letar efter rispor på ytan

En spricka, ett hål, en skarv


Det måste komma nåt bra ur allt

Det måste växa nånting under alla listor

Alla bingon, alla tävlingar

alla steg tillbaka


Res mig opp, ge mig lust att hänga på

Jag ska värma dig HANNA, jag ska lyssna och förstå
För trots all tomhet, trots det timglas som sliter i oss
Ska vi hitta en väg ändå


värsta romantiskt mail va <3


patrik, micke, anna: Jag kommer osökt att tänka på Max när jag hör detta

Ingen glittrar som dig Stockholm,
ingen har lockat mig som du
Du var sval när jag kom hit och du är svalare nu
Men jag har känt hur mina steg har fått en gata här att gå
I ditt regn fick jag den kraft jag skulle få

Dina sånger har jag sjungit, dina drömmar har jag drömt
Min sans har jag förnekat och min hemstad har jag glömt
Jag har låtit dig förstöra mig, jag har stampat i din takt
men nu möter jag alla ord som jag har sagt

Jag har seglat på ett stormande hav
och tro mig, jag har velat stävja vinden
Det är kyligt här i natt,
när Stockholm kysser mig på kinden

nästan perfekt

Jag känner inte riktigt och jag lever inte riktigt,
under dagarna som inte riktigt finns.
Men så kommer en säsong igen, och strömmen går igång igen,
och nätterna blir ljusa och jag känner och jag lever och jag minns.


Finns det någon man som kan sätta ord på vad man känner bättre än herr Winnerbäck så säg till.

Sara och elin

Jag har ett förslag här på var vi kan äta ikväll.. Rififi eller hur det nu stavas, i Uppsala. Kan det vara ett alternativ?


friskvårdsfrukost

Nu ska jag slinka iväg på ett möte, som man säger. Sedan är det dags för Friskvårdsfrukost. Jaha, det ska alltså vara ett stort möte med info om friskvård, plus den här friskvårdsfrukosten. Trevligt värre. Undrar om man gjorde en miss hemma när man åt frukost innan jobbet?! Det visar sig. Hur som helst så ska vi nu få någon slags friskvårdscheck, till ett värde av 2000 tror jag. Där finns det bl.a. att välja på massage, gym och massa annat. Värsta värsta!

mystiskt

En mycket märklig sak hände nyss.. En kille jag träffade förut, vi kan kalla honom Karl-Henrik från Göteborg, skriver trevliga sms, ja från telefonen då. Men på msn, där skriver han att jag ska slänga hans mail och hela baletten och ursäkta att jag har sårat dig och vi kan inte höras lova att inte skriva om de här på bloggen. Ehh.. Jag fattar inte. Klart jag skriver om det på bloggen då, jag behöver liksom lite hjälp här från detektiv Sara mfl. att reda ut vad som försigår?! 

Förälska mig

Ljug för mig igen, om och om igen.
Som för första gången, bara håll
mig fången, i en helig lögn.

Förälska mig, älska mig sönder och samman,
låt mig vara nån annan, förälska mig.

Kom och ta mig ut, dit himlen saknar slut.
Jag har gjort mig hård, så hård, som klippor
mot havet, hjälp mig ut.

Förälska mig, ta mig nån annanstans,
bortom vett och sans, förälska mig.

Förälska mig, gör vad du vill med mig,
kom och jag följer dig, förälska mig.

Ta mitt förnuft i beslag, men gör det nu idag,
förälska mig. Med dina bara händer.

götlaborg

Jag kan faktiskt tänka mig att flytta dit. Jag gillar staden otroligt mycket, varför vet jag inte. Det är så att när man åker därifrån fylls man av ett obehag att komma hem. Så jäkla bra är Göteborg.

Jag var där i helgen, med BBU. Det är en förening för aktiva synskadade. Min bror är ledare där och tack vare det kunde jag följa med. Vilka människor! Riktigt härliga människor, några med vissa handikapp, men fortfarande, vilket härligt gäng. Vi åkte ner på fredagen, från Tomteboda i Stockholm. Kom till hotellet vid elva tiden på kvällen och somnade omedelbums, typ. På lördagen åkte vi till Ullared, då detta var en riktigt shoppingresa. Vi var inte där så länge. Tror inte det var någon som direkt tyckte det var någon hit.. Efter det åkte vi till Freeport. Outlet i Kungsbacka utanför Göteborg. Lite shopping blev det! På kvällen var vi ut och åt på ett ställe nära hotellet och på söndagen gick vi upp för att åka mot Lager 157 i Gällstad utanför Borås. Mycket trevligt ställe. Lite som ett outlet med. Sen bar det av hemåt mot Stockholm, med vidare avfärd mot Tobo. En väldigt lyckad resa.

Den här veckan är det en del saker som står på schemat. T.ex middag med Sara, Elin och Julia imorn, seminare och innebandy på torsdag och utgång i helgen. Mycket att göra, väldigt bra.

gott folk

Jag vill bara påpeka en liten grej. Utfärda en varning, kanske man kan säga.

När ni är ute på krogen, gå INTE ut för att röka i rökrutan UTAN jacka, halsduk, mössa och vantar. Chansen att klara sig från en förkylning är minimal. Tro mig, jag vet. Min hals är svullen, hela jag är som en isbit. Kanjang (?), säger de flesta. Jag säger bara Ipren. Tretton Ipren om dan tills det här har försvunnit.


Och jag som inte ens röker i vanliga fall..

rolig (?) historia

Detta är en rolig historia. Kan någon förklara det roliga i den, snälla.
Inte Sara, det var hon som skickade den. :)


en man kommer till jobbet.

det är tisdag och han är sen som vanligt.

mannen går in på chefen kontor för löneförhandling

m(mannen): hörru bossen, skulle man kunna få lite löneförhöjning

c(chef): men lasse tycker du på ritkgit att du förtjänar det?

m: ja självklart, jag är duktig på mitt jobb

c: jovars, men du kommer ju ALLTID SENT till jobbet

m: ahh jo jag vet ..*mumlar*

c: hur kommer det sig egentligen

m: ah men chefen du vet man är ju lite utav *mannen hålller upp högen handen och formar handen som en flaska

c: jasså det förklarar ju saken. men super du verkligen VARJE DAG?

m: jooo. TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LÖRDAG SÖNDAG

c: jaha.. men vad gör du på måndagarna då

m: haha TJENA, MÅNDAG, BANDY MED GRABBARNA :D:D:D:D:D!!!!


ett litet mail

I morgon när jag kommer till jobbet kommer jag öppna min mail och läsa tråkiga jobbmail.

Alla som vill förgylla min morgon, skicka ett mail till [email protected].

Jag räknar med er nu! Make me happy!

åt samma håll

Kvällen igår var toppen, jag var med mycket fina vänner och hade det trevligt. Men du var där.. VARFÖR? Det har gått så lång tid utan att jag träffat dig. Varför just igår, varför just där? Varför?

Det är sällan någon berör mig på samma sätt som du gjorde. Jag trodde allt var glömt, men att se dig där väckte allt igen. De känslor som fanns rördes runt igen. Och bilden som jag ser nu gör att det  känns obehagligt. Det känns som att ha fått en riktigt hård spark i magen, och det blir svårt att andas. Allt vi sa till varandra, allt vi berättade. Allt kommer tillbaka och jag vill inte ha det. För jag vet att du inte är bra. Jag vet att jag är värd mer än vad du kan ge. Men du gjorde något med mig och det finns kvar, hos mig. Av allt du sa till mig minns jag det här bäst:

"Jag ger min själ till händerna, den som ger och inte rycker
Jag sällar mig till hjältarna som gör och inte tycker
hon var allt, hon var sin,
Hon var den vackraste person jag hade träffat någonsin
Ah, bli kvar här med mig. Bli kvar här med mig"

Du sa att det var så du kände för mig. Men det dog.