10 år

Idag är det 10 år sedan farmor gick bort. Hon dog i cancer och det hela gick mycket snabbt. Ibland undrar jag hur det skulle vara om hon fortfarande levde. Och hur det skulle vara med farmor. Vi kommer givetvis aldrig få veta det, men det kan vara lite roligt att tänka så ibland.. Jag minns tyvärr inte så mycket av farmor, men de minnen jag har är bara bra. Förutom sjukdomstiden då. Jag minns mycket med hjälp av bilder men så kommer jag helt själv ihåg maten hon lagade.. Köttbullar med stuvade makaroner fick vi ofta. Och farmor kunde på något speciellt vis mosa potatisen och ha i en liten klick smör så att det smakade jättegott! Hon var en fixare, farmor, en dansbandsgillande fixare. Det vet jag. En dag ses vi igen, farmor!

Sista april

I morgon är det Valborg. Jag är ledig.. Ville mest bara säga det!

image183

MAIJA

Helgen som var blev rätt lugn. Faktiskt himla skönt! I fredags åkte jag till stan direkt efter jobbet och mötte upp Sara. Vi gick till ån för lite picknick, väldigt mysigt, dock fick vi sitta ganska avsides då det var så mycket folk. Senare kom även Charlotte och vi tre gick iväg för att äta lite mat.. Efter lite bus på restaurangen (?) bar det av till Lindas kompis Saga för lite mer förfest innan vi cyklade ner till Birger.. Cykelfärden kommer jag sent glömma då den var MYCKET läskig, Sara cyklade, jag satt bakpå och var livrädd. Men vi klarade oss hela vägen fram, även ner för dödens backe. Även kul att vid backen där vid Drottninggatan så skrek ja bara KÖR KÖR, STANNA INTE. Vi hade just fått upp sån bra fart så de var lika bra att rulla på!

Väl inne så dracks det lite mer, sen dansades det också såklart! Jag gick iväg till tåget vid två för att ta mig hemåt. Bra gjort av mig!

På lördagen åkte vi till Uppsala först för lite shopping. Jag hittade inte min jacka men lite annat slank med.. Sen åkte vi till Karolinska för att möta upp Micke, Anna och lilla Maija. Och skoja inte att hon är SÖT! Jag är helt kär.. Vi åkte hem till dem i Sundbyberg och tillbringade resten av dagen där. PERFEKT! Nu längtar jag väldigt mycket efter Maija!

image182

Igår vaknade jag och var PIGG för en gångs skull. Kan vara hur skönt som helst att skippa festandet för en dag sådär på helgen. Hur som helst så städade jag hela mitt rum, det behövdes, och så började jag packa lite grejer inför flytten. Åkte in till stan vid två och hittade äntligen min jacka som jag letat efter. Sen tränade jag med Sara och det var HUR jobbigt som helst.. Tyckte båda så de var väl något speciellt igår. Även så åt vi sallad på Coffehouse by George sen och pratade om fredagen. Härligt att höra om Saras äventyr denna gång.. ;)

Snart är det helg igen!

Maija

Jag skrev fel igår, det ska stavas Maija. Beror på att det är den lettiska stavningen, och eftersom Anna är från Lettland så ska det vara så. Mycket fint!

image181
2008-04-23 18:55

KOM

Idag är det en sjukt bra dag.. Jag blev faster igår och det känns så STORT! Kommer nog känas ännu mer när man får träffa lilla Maja, så ska hon heta! Jag lääääängtar så! Sen så är det riktigt bra väder idag och jag ska träffa bästa Charlotte i stan för lite brygghäng och shopping (lite), efter jobbet. Alltså SOM jag har längtat efter den där bryggan.. Svårt för utomstående att förstå, men kommer man häromkring ifrån så fattar man.. Även att Sara och jag har planerat in värsta mysiga sambo-dagen på lördag. Vi ska, efter att jag träffat lillan, gå på Skansen och sen runt Djurgården lite.. Desutom ska vi ha med oss picknick. Kan bli ungefär hur trevligt som helst.
 
Jag säger Kom, här är världen, här är livet vi ska leva i
Vi, och alla duvorna på marken, alla fåglarna i skogen
Alla mänskorna i parken, alla herrarna på krogen

faster Hanna

Idag blev jag faster åt en liten tjej.. OOOOOOOOOH SÅ KUL DET KÄNNS!!! =D
Jag bara LÄNGTAR SOM TUSAN efter att få träffa den lilla prinsessan..

Varje slag

Älskade morfar,
Varje slag i mitt bröst, är ett slag för dig.





Igår satte sammandragningarna igång för Anna. Jag vet inte riktigt vad det betyder eller så, mer än att det är nära då.. Så snart får ni börja kalla mig för faster Hanna.. :) Jag längtar så!! Det ska bli så mysigt med en till familjemedlem. Jag vill vara den bästa fastern nånsin!

event

Om lite mer än en vecka flyttar Sara och jag provisoriskt till stan.. Därför fick Sara i uppdrag att skapa ett litet event på Facebook, för gör man det kan man skicka inbjudningar till inflyttningsfest till de som har Facebook. Mycket praktiskt! Vill ni komma på inflyttningsfesten, men har inte fått en inbjudan (anledning: Ni har inte FB eller ni är inte värda att bjuda), så säg till!

Och Sara skriver att vi ska slå något slags rekord. Typ, hur många tjejer får vi in i en liten etta på 30 kvm? Var med och slå rekordet!! Även att män är också inbjudna, enligt mig. Inte bara tjejer alltså, utan män också.

image180

fest

Fy fan. Jag trodde jag visste vad som menades med att ha mycket att göra. Men icke. NU vet jag. Mitt huvud bankar och jag är hungrig, ska snart ta lunch. Men innan skriver jag av mig lite, mycket praktiskt med en blogg. Man kan liksom ha värsta stressdagen, men så sätter man sig och skriver lite blogg och så lugnar allt ner sig och man blir cooool. Som ett chill pill, typ.

IKVÄLL ÄR DET IAF FEST med ett väldigt stort F! lilla Elin har äntligen växt upp och blivit 20 så det ska firas, rejält.
VÅLA HERE WE COME, hahah.. Faktiskt har jag aldrig varit i Östervåla så dettsa ska bli mkt spännande. Förväntningarna är höga, ribban är lagd osv.. ELIN, show us the real shit!


image179
NU KOMMER JAG OCH TAR DIG, SOCKERRÅTTAN!

IGELKOTTAR

Nyss när jag cyklade hem från stationen så höll jag på att cykla över en igelkott.. SÅ JÄVLA FJANTIG JAG BLEV DÅ DÅ.. "Näääämen lilla igelkotten blev du räääääädd nu, jag ska inte köra över dej lilla stakajje.. SKA DU MED HEM?"

Vafan händer undrar jag? Samma med bebisar. Jag kommer helt seriöst att förvandlas till en sån som BARA pratar bebisspråk när min bror får barn.


hejhopp

Nu drar jag till Borlänge. Please, skriv några kommentarer!

mot kupolen

Sitter på jobbet nu och väntar på utskrifter. Kan inte jobba förrän jag fått ut de, visst låter det helt otroligt töntigt? Att man är så beroende av att allt ska funka. Den här jävla skrivaren vi har på jobbet här funkar aldrig som den ska. Vi har haft hit en kille på service och han bara skakade på huvudet och suckade i princip. Sa att vi använder den på fel sätt. Vadå fel sätt? Man ska väl bara kunna printa ut genom att klicka på print? Eller? Så nu väntar jag i alla fall.

Nästa vecka är det målgenomgång. Det betyder att man går igenom alla fabriksmål vi har. Typ massa statistik och så. Jag och Elisabeth ska hålla i det inför ledningen. Spännande! Senare i vår/sommar ska vi hålla i Ledningens genomgång. Då går man igenom allt i fabriken.

Idag, runt lunch, ska vi åka till Borlänge och vara med på ett seminarie. Vi ska åka rätt tidigt, seminariet börjar inte förrän halv sju men vi åker redan tolv, för att hinna gå på Kupolen lite. Jag har aldrig varit där men det ska tydligen vara bra.

image178

femtusensexhundranittiotre

HUR KAN MAN VARA SÅHÄR TRÖTT? Jag går ju och lägger mig tidigt, så att jag ska hinna sova 8 timmar, men ändå är jag lika trött.

Idag är en sån dag då jag önskar att jag bara kunde ta med mig jobbet och sitta på bryggan hela dagen ungefär. Jag vill ha mer sol! Det är inte speciellt kul att ha ett innejobb när det är sol ute.

I morgon åker jag till Borlänge med Elisabeth på jobbet. Vi ska på något slags seminarie. Helt ärligt har jag inte speciellt stor koll på vad det handlar om, men alltid kul att göra något annorlunda. Borlänge liksom!

ÄVEN BELLA, kan jag få ditt kontonummer nu så jag kan sätta över femtusensexhundranittiotre kronor till dig? :)
RHODOS HERE WE COME!

image177

ett viktigt beslut

Idag tog jag ett mycket klokt beslut. Jag ska inte gå ut något förrän sista april. Det är inte speciellt långt kvar så jag tror att det kan gå. Dessutom har Sara lovat mig en liten present om jag klarar det. Bara det är ju värt, liksom..

Anledningen till detta beslut är att jag idag kunde ha mått tusen gånger bättre. Jag valde en tvådagars denna helg med, vilket gör att man inte känner sig på topp idag. Alldeles för lite sömn och alldeles för mycket alkohol.

Dock var helgen mycket trevlig. Charlotte och jag var till Veronica i fredags. Vi spelade Buzz och drack vin. Mycket trevligt.. Som alltid så blev det dans i köket och vi kom inte iväg ner på stan förrän vid halv ett. Jag var helt knäpp dessutom, inbillade mig massa konstiga saker och jag vet inte vad.. Kul dock. När jag vaknat på lördagen mötte jag Sara på stan. Som vanligt åt vi lite på Coffehouse, samtidigt som vi planerade vår flytt lite. Det blev inte så mycket gjort men ändå. Vi mötte Linda som handlade vin och sen åkte vi till Sara. Jag fick träffa hennes mamma för första gången, LITE PIRRIGT! Men hon var mycket snäll. ÄVEN så fick jag träffa Kylie, Saras hund. En mycket liten råtta, MEN SÅ SÖT :) Vi gillar varann mycket nu.

image172
(Här ser jag ungefär ut som en kanin, dock väldigt pigg för att vara bakis)

 

Nåja, vi gjorde oss i ordning och så bar det iväg till Linda för lite förfest. Mycket fin lägenhet och även hon hade en hund, Maiky! Han var söt med, men dock fick jag ingen bild på honom..
Vi åkte taxi ner på stan och så bar det av på förfest nr 2 hos Daniel. Full som en kastrull var han, hahaha. Skönt att inte alltid vara värst! Vidare till Orange och därefter till People. Idag känner jag att jag kommer dö snart så därav beslutet: NO MORE ALCOHOL förrän sista april!

image175
 (Min blivande sambo Sara och jag, kan gå ungefär hur som helst..)

image176
(Husdjur?)

hektisk dag

Hela förmiddagen har i princip varit ett enda stort möte.. Kan delvis vara bra, då det går ganska fort. Men det blir ju tyvärr en del annat som måste jobbas undan sen.

Idag blir det träning igen, mycket skönt! Vi ska försöka hinna med fem pass idag. Då det är halvtimmes pass är det inte så mycket som det låter, men tillräckligt för att det förhoppningsvis ska kännas i morgon.

I morgon ska jag även åka till Kista med jobbet. Medarbetarseminarium står på schemat, hela dagen. Hoppar av i Uppsala på vägen hem för då är det dags för utgång igen, of course. Vad annars, liksom? Charlotte och jag ska ut, förfest hos Veronica som de var förr. Mycket mysigt!

ÄVEN att allas vår favorit ELIN fyller hela 20 år idag! Stora tjejen liksom.. Grattis till världens bästa Elin =)
Vi hoppas ju såklart på att hon kommer hem och hälsar på oss snart, så att hon även kan få en liten present!

ångbastu

Sara och jag har ett huge problem.. På vårat gym finns det en ångbastu. Vi är väldigt sugna på att testa den MEN, vi vet inte hur man gör. Alltså ska man sitta där inne helt naken? Eller använder man en handduk? Snälla hjälp oss :)

image171

blöt katt

Idag är en jäkla skitdag om man tänker på vädret. Jag åker hem på lunchen varje dag för att äta, det är faktiskt riktigt skönt, både att slippa äta matlåda och att få komma från jobbet lite. Men såna här dagar kan man faktiskt överväga att äta en såndär matlåda. För det är regn ute. Min ljusgröna jacka blev mörkgrön. Fy fan.

image170

Faster Hanna

Ibland är jag riktigt jäkla dålig på att blogga..

Igår fyllde Patrik år. Jag sprang in till honom kl 7 på morgonen fast han bestämt hade sagt att han inte ville bli grattad på morgonen då han hade sovmorgon. I alla fall så ställde jag till med ett jäkla liv och GRATTIS PATRIK, SJUTTON ÅR, VEM KUNDE TRO DET?!?!? Liksom, godmorgon. Inte så uppskattat men jag tycker man ska säga grattis på morgonen.

På kvällen kom Kent, Micke och Anna. Stor släkt liksom. Mormor, morfar och alla de andra bor i Örebro så dte är liiite långt för att komma sådär en måndagkväll. I alla fall så har Annas mage växt, hon är skitjock nu. Så det dröjer nog inte länge innan ni kan kalla mig faster Hanna. Några potentiella namn är tydligen Axel, Oskar, Nora, Maya och Julia. Mycket fina.

Även så att Sara och jag ska nog ordna ett litet event på Facebook (haha!) med en inbjudan till vår inflyttningsfest. Kan bli så att vi radar upp en pytteliten önskelista på inflyttningspresenter.. Känn inget tvång!! Vi frågade också hur många som får plats i lägenheten samtidigt, ungefär. Ca 20 personer tydligen. Trångt och mysigt alltså. Perfekt.



lite information

FULL FART HELA HELGEN kan man lugnt säga :) dock mycket trevligt.

Bio, middag, utgång, sovning, brygghäng, hem i en timme typ, tillbaka till stan, förfest, utgång sovning, rehab på gymmet, lägenhetstitt och heeeem.. Något trött var jag igår, somna ganska fort. Sov SKITDÅLIGT och har tidernas huvudvärk idag. Känns ändå rätt värt för det var en bra helg!

Igår tittade vi även på lägenheten och vi är mkt nöjda! Den är alltså jääääkligt liten, men det visste vi ju innan så. Det kommer bli sjukt bra. Dödens backe upp till lägenheten men det ska man tydligen vänja sig vid :P När man ska typ till Birger Jarl så kan man lätt vara där på tre min med sin fina cykel, det är bara att rulla ned för backen. 2 min kanske till och med?

Nu är det dags att planera målgenomgången!

äggkokare

Äntligen fredag och ikväll blir det en mycket trevlig kväll tillsammans med Julia och Sara. Först blir det lite ångbastu samt solning för mig och Sara.. Däefter möter vi upp Jullan för bio, 27 Dresses. Förmodligen den tjejigaste tjejfilmen ever men vi är ju tjejer och gillar såna filmer faktiskt. Efter bion tänkte vi gå vidare till Bullit för lite mat samt vin. Trevligt värre!

Även att Sara och jag planerar för "flytten".. Det viktigaste vi måste köpa är, enligt Sara, en äggkokare.. Så får det bli.

Rättegången gick bra med. Eller bra och bra, det var såklart jäkligt nervöst.. Liksom sitta där och svara på massa frågor och berätta. Hans advokat var mycket otrevlig mot mig tycker jag, men så är det ju, han ska ju inte vara på min sida alls. Jag hade en väldigt bra åklagare däremot. Hon var bra på att berätta allt för mig och förklara liksom. Det var skönt att ha henne med. Mamma och pappa var självklart med också. Han fick sitt straff, ungdomsvård och så får han betala skadestånd på 600 kr. Mycket lite enligt min åklagare men det är inte mycket att göra. Det är ju heller inte pengarna som är det viktiga men det kändes lite snöpligt då.. Nu är det nya tag som gäller!

inflyttning 1 maj

Eftersom Sara försörde lite av spänningen här i min blogg genom att avslöja vad vi har på G så kan jag lika bra skriva det jag med.

SARA OCH JAG SKA BLI SAMBOS
.

Haha. I love the word Sambo. Vi kommer alltså att bli två personer i en liten etta. Mycket trångt, men som Sara sa: Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Att vi praktiskt taget kommer att sova varandra är inget som bekymrar oss. Jag funderar mer på hur fasen vi ska få plats med alla våra kläder, skor och OSS SJÄLVA på 30 kvm. Detta är endast på test. Vi hyr av en kille som är kompis med Saras bror och det är endast under ett par månader. Sen om vi överlever detta så kanske vi flyttar ihop i något större.

Adressen är Dag Hammarskjölds väg 15c och inflyttning sker 1 maj.

stora planer

Okej, nu är det stora grejer på gång här. Jag vill inte säga riktigt vad än, i fall det inte blir av, men man kan ju säga att Sara och jag är ett snäpp ifrån att kliva in ytterligare i vuxenvärlden..

rättegång

Tränade idag med, tillsammans med Sara denna gång. Styrka och Core, mycket skönt. Imorn blir det däremot spinnig också, det känns bättre med ett konditionspass innan styrkepassen..

I morgon är det även rättegång. Känns lite nevöst, men på samma gång vet jag ju att jag inte har gjort något fel. Men det kommer väl komma en massa frågor. En är säkert "Hur mycket hade du druckit".. Liksom väldigt svprt att svara på. Och jag vet att anledningen till att jag inte minns allt i detalj beror både på att jag hade druckit och just för att jag blev så chockad. För det var faktiskt inte speciellt mycket jag drack. Och han hade ingen rätt att slå, hur mycket jag än hade druckit. Men men, det är bara att berätta sin version av händelsen. I morgon, kl 11.00.

det blir en sommar på speed

Det här blir den sista, den sista sommaren på speed.
Och jag ser hur mörkret faller, och jag vet jag kommer ge mig utan strid.
Jag är där nu, släpp mig fri. det är sista sommaren på speed.

Inatt drömde jag att jag precis hade fått ett barn. Det var jäkligt läskigt för det var så verkligt. Dessutom tappade jag barnet i marken.. Känns ju sådär inför tiden som mamma, även om det är långt kvar. Jag vill ha barn någon gång, men absolut inte nu. Det finns mycket annat jag vill göra.

Till exempel åka till Gotland. Fy fan så kul det ska bli! Jag sitter och lyssnar på Tomas Andersson Wij nu igen och jäklar vad bra han är. Det vore ju helt underbart om han kunde få in en liten spelning i sommar, precis när vi är där.. Lyssna nu och skriv sen vad ni tycker om honom.

Planerna för den här veckan är inte speciella direkt. Det är jobb och träning varje dag som gäller. På fredag ska jag och Sara träna, basta, sola och lite så. Sen blir det bio, 27 Dresses, typisk tjejfilm antar jag. Efter det tänkte vi äta middag och dricka vin nånstans.. MYCKET TREVLIGT!

Vad har ni för planer?